Scan biedt bedrijven inzicht in privacyrisico’s

Geen reacties
Tags:
Posted 03 jul 2014 in nieuws

MKB-Nederland en VNO-NCW willen bedrijven beter bewustmaken van de impact op de privacy die het werken met persoonsgegevens met zich meebrengt. De ondernemersorganisaties hebben daartoe de Privacy Quick Scan ontwikkeld.

De online scan geeft bedrijven die met persoonsgegevens werken snel inzicht in de mogelijke risico’s voor hun klanten. Tegelijkertijd biedt het instrument handvatten om die risico’s aan te pakken.

Het gebruik van persoonsgegevens is in de praktijk als vanzelfsprekend toegenomen en het einde van de groei is nog lang niet bereikt, constateren de ondernemersorganisaties. Juist gezien die snelle ontwikkelingen moet je als bedrijf goed weten wat je doet en je bewust zijn van de verantwoordelijkheden en de risico’s die dat met zich meebrengt.

De Privacy Quick Scan bevat in totaal veertien vragen, onder meer over het doel van de gegevensverwerking, de soort en hoeveelheid gegevens en over de gevolgen van verkeerd gebruik van data. Samen leveren de antwoorden een inschatting van mogelijke risico’s op; niet alleen de risico’s voor klant of werknemer, maar ook de risico’s voor het bedrijf zelf.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment