Magento stoot kleine webwinkelier af

Geen reacties
Tags:
Posted 01 jul 2014 in nieuws

Magento, een dochter van eBay, stopt met zijn producten Magento Go en ProStores per 1 februari 2015. Beide producten tellen ongeveer 10.000 kleinere klanten.

De Enterprise en Community-varianten van het e-commerce platform blijven wel bestaan, maar die zijn bedoeld voor grotere e-tailers. Magneto wil zich voortaan concentreren op grotere klanten.

Kleine webwinkels worden ondergebracht bij het bedrijf Bigcommerce. Magento zet daarvoor een migratiepad op. Bigcommerce telt 50.000 klanten in honderd landen en heeft al ervaring met het migreren van ProStores klanten.

De Enterprise editie krijgt een opvolger onder de noemer Magento 2. Magento Community is het open source-platform, dat al sinds 2007 bestaat, maar niet geschikt is voor kleine leveranciers. De meeste gebruikers van dit platform draaien een omzet van minimaal 500.000 dollar.

Magento is de populairste webwinkelsoftware op de markt, maar nog altijd redelijk lastig te configureren. Veel bedrijven bieden daarom Magento maatwerk aan.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment