Axel Springer koopt Franse classifieds

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 30 jun 2014 in nieuws

Uitgever Axel Springer vergroot zijn positie op de Europese classifiedsmarkt met de overname van onder meer LaCentrale.fr, een marktplaats voor auto’s.

Voor een bedrag van 72 miljoen euro neemt Axel Springer een controlerend belang van 51 procent in Car & Boat Media. Dat is de Franse eigenaar van verscheidene classifiedssites, waaronder LaCentrale.fr.

Behalve advertentiesites voor tweedehands auto’s exploiteert het Franse bedrijf ook sites waar voor nieuwe auto wordt geadverteerd en voor boten.

Het inmiddels zeven jaar oude bedrijf heeft tweehonderd man in dienst op het Parijse hoofdkantoor.

De verkopende partij is Spir Communications, een mediabedrijf dat nog meer advertentiesites voor specifieke niches uitbaat maar ook een drukkerij en algemene uitgaven als dagblad 20 Minutes in Frankrijk. Het bedrijf heeft een omzet van 515 miljoen euro.

Axel Springer kocht enkele weken geleden Qwant, ook een bedrijf uit Frankrijk. Dat ontwikkelt zoekmachinetechnologie.

De Duitsers zijn al enige tijd op overnamepad om een gedegen portfolio van rubrieksadvertentiesites te maken. Daar is het nu mee actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Welke intenties er voor de Nederlandse markt op de agenda staan, is niet bekend. De Nederlandse versie van prijsvergelijker Idealo.nl behoort daar kennelijk niet toe, want die site verwijst nu naar .co.uk-site.

Foto: Martin Pettitt (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment