DPD Pakketservice gaat binnen het uur bezorgen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 19 jun 2014 in nieuws

DPD Pakketservice verkleint het tijdvak van zijn consumentendienst Predict voor leveringen binnen Nederland van drie naar slechts één uur. DPD startte deze week een reclamecampagne om online retailers attent te maken op de diensten van de pakketvervoerder.

DPD maakt het korte tijdvak mogelijk door elke ochtend een geoptimaliseerde route voor de chauffeurs te berekenen. De ontvanger krijgt op de bezorgdag bericht over wanneer het pakket wordt bezorgd op één uur nauwkeurig. Is dit niet mogelijk dan kan de ontvanger een nieuwe bezorgdag plannen.

De één-uurdienst van Predict wordt momenteel al aangeboden voor ontvangers in de afleverregio’s Amsterdam, Midden-Nederland, Rotterdam en binnenkort in Limburg en Noord-Brabant. Voor het einde van 2014 biedt DPD de dienst geheel dekkend aan.

Ook werkt de pakketvervoerder aan de mogelijkheid om het pakket te laten doorsturen naar een DPD ParcelShop. Het doel is om uiteindelijk ‘Follow my parcel’ te introduceren. Hierin wordt niet alleen een tijdvak van één uur gecommuniceerd aan de ontvanger. De chauffeur kan tot vijftien minuten voor bezorging realtime worden gevolgd en kunnen nog aanpassingen worden aangebracht in de bezorging.

DPD zette eerder een internationaal ParcelShop-netwerk op van 1.300 shops in de Benelux. Hier kunnen zowel pakketten worden afgehaald als geretourneerd. Onlangs is het Benelux netwerk geïntegreerd met 5.000 punten in Duitsland en binnenkort komt ook Frankrijk erbij.

Volg al het nieuws en de achtergronden op het gebied van logistiek hier.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment