Facebook probeert weer Snapchat-kloon

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 18 jun 2014 in nieuws

De vorige poging mislukte, maar met de gisteren aangekondigde app Slingshot hoopt Facebook zijn grote rivaal Snapchat eindelijk te kunnen passeren. Eigenlijk toch vooral om de wegtrekkende jongeren te bereiken.

Met Slingshot kunnen berichten naar groepen vrienden worden gestuurd, die ook weer kunnen worden verwijderd. Er was gisteren gelijk kritiek op de app. Want foto’s kunnen alleen worden bekeken als je er een terugstuurt onder de noemer ‘voort wat, hoort wat’. Weblog The Verge klaagde dat ‘Slingshot een voorbeeld is van een app die muren opwerpt in plaats van ze neer te halen.’

Maar Slingshot ontwerper Joey Flynn wilde meer dan een berichtenapp. Het idee is om iedere gebruiker een ‘creator’ te laten zijn en hem of haar ook in die rol te dwingen. “Bij veel van de sociale media geldt welhaast als regel dat er meer volgers dan creators zijn.”

Maar natuurlijk zijn er ook commerciële motieven. Facebook worstelt nog altijd met een ‘tienerprobleem’. Tieners voelen zich niet meer thuis op Facebook omdat de hele familie meekijkt. Zij zijn in de loop der tijd overgestapt naar alternatieven als Instagram, weliswaar een foto-app, maar ook zeer goed te gebruiken voor het delen van foto’s en tekst.

SnapChat van Evan Spiegel voorziet eveneens in die behoefte, maar het ego van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg moet een ferme tik hebben opgelopen toen Spiegel twee jaar terug zijn bod van 3 miljard dollar (2,2 miljard euro) afwees.

Dus sleutelde Zuckerberg eind 2012 haastig, naar verluidt in nog geen twaalf uur, zijn eigen alternatief Poke in elkaar. Dat werd geen succes, de app werd onlangs verwijderd.

Facebook heeft nog een lange weg te gaan. Snapchat heeft naar verluidt 30 miljoen gebruikers en Slingshot is niet zo heel veel anders, dus waarom zou je overstappen?

Slingshot (iOS en Android Jelly Bean and KitKat) is nog niet verkrijgbaar voor gebruikers buiten de VS.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment