ING Bank wil zich meer richten op directe betalingen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 16 jun 2014 in nieuws

ING Bank wil al zijn inspanningen richten op mobiel bankieren en mobiel betalen. Dat hebben CEO Ralph Hamers en Roland Boekhout, CEO van de Duitse ING-dochter DiBa, verklaard tegenover Finchannel. ‘Onze IT systemen worden aangepast voor real time transacties en we gaan online bankieren meer gebruiksvriendelijk maken.’

Het interview met Finchannel lijkt te suggereren dat ING meer greep wil krijgen in de markt voor directe betalingen, in plaats van alleen overschrijvingen. Nu nog worden voor directe betalingen vooral andere oplossingen gebruikt. Met name bitcoinbetalingen beginnen gemeengoed te worden. Hamers hoopt dat consumenten uiteindelijk meer vertrouwen hebben in het betaalsysteem van de banken dan in die van zelfstandige aanbieders. Maar hij sluit niet uit dat een deel  alsnog wegvloeit naar andere partijen.

ING is onlangs in Nederland begonnen met contactloos betalen, waarbij kan worden afgerekend door de betaalpas kort tegen de betaalautomaat te houden.

De Duitse bankklanten verschillen van de Nederlanders: zij checken hun rekening nog altijd vaker via internet dan mobiel. In andere ING-markten lijkt mobiel te gaan winnen. De Allgemeine Deutsche Direktbank (DiBa) is de derde retailbank in Duitsland, maar heeft geen fysieke vestigingen. Boekhout ziet geen reden om, zoals in Spanje, kantoren te openen zolang er ieder jaar een half miljoen klanten bij komen. Wel moet internetbankieren ‘gebruikersvriendelijker worden, gericht op advisering’.

CEO Ralph Hamers lijkt het idee om Big Data te gaan gebruiken voor gericht adverteren niet te hebben laten vallen, ondanks ophef hierover in Nederland. “De uitdaging is om beter gebruik te maken van klantgegevens die we toch al gebruikten voor intern onderzoek.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment