Samsung maakt haast met Tizen

Geen reacties
Tags: ,
Posted 03 jun 2014 in nieuws

Samsung maakt enorme haast met zijn Tizen-software voor smartphones. Maandag werd een eerste smartphone met Tizen gedemonstreerd, en volgend jaar komt daar een versie voor smart tv’s bij.

Tizen is Samsungs alternatief voor Android, dat in de ogen van de Zuid-Koreanen iets te machtig aan het worden is. Qua gebruikerservaring verschillen Tizen en Android niet erg van elkaar. Voordelen zijn snellere opstarttijden en makkelijker multitasken. Tot nu toe werd Tizen alleen gebruikt op de Gear 2 en Gear 2 Neo slimme horloges.

Dat moet dus veranderen, zij het dat Samsung nog maar weinig fabrikanten zover heeft weten te krijgen om het gratis systeem ook te gebruiken.

De Samsung Z smartphone wordt vandaag gedemonstreerd op de the Tizen Developer Conference in San Francisco. Daar zal ook ontwikkelsoftware voor een tv-versie worden uitgebracht.

Gisteren maakte rivaal LG bekend dat het meer dan 1 miljoen Smart TV´s met webOS heeft verkocht. LG heeft webOS al beschikbaar gemaakt op 70 procent van haar LED-tv modellen, waaronder vier televisies met de Ultra HD 4K resolutie. In 2015 zullen alle LG televisies uitgerust zijn met webOS.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment