Salesforce en Microsoft gaan nauwer samenwerken

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 30 mei 2014 in nieuws

Microsoft en Salesforce.com hebben een overeenkomst gesloten voor nauwere samenwerking. Zo zullen Salesforce1 apps voor relatiebeheer beschikbaar zijn in Windows en Windows Phone, en biedt Salesforce vanuit zijn software een betere integratie met Microsoft oplossingen.

Dat zal gaan gebeuren vanuit Office Mobile, Office for iPad en Office 365. Binnen Salesforce wordt ook toegang geboden tot OneDrive for Business en SharePoint Online. Ook komt er een Salesforce app voor Outlook.

Donderdag meldde Bloomberg dat Microsoft en Salesforce ook overeenstemming hadden bereikt over het gebruik van Salesforce-oplossingen in de cloudomgeving van Microsoft Azure. Daarmee zou Salesforce na Oracle en SAP de volgende gecertificeerde cloudpartner van Microsoft worden. Maar Azure behoorde gisteren niet tot de aankondigingen.

Salesforce heeft zijn Force.com platform-as-a-service (PaaS) al sinds 2008 ondergebracht bij Amazon en het zou logisch zijn als Azure volgt, zeker nu Microsoft ook SAP heeft omarmd. Volgende maand moet al een aantal zakelijke SAP-apps op Windows Server en Linux virtuele machines draaien. Ook bij SAP wordt gestreefd naar een nauwere integratie met Office 365.

De samenwerking tussen Salesforce en Microsoft is niettemin opmerkelijk, want Salesforce en Microsoft zijn elkaars grootste concurrenten. Microsoft levert Dynamics CRM, dat overigens nog niet wordt gehost in Windows Azure.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment