Twitter zoekt weer de muziek op

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 19 mei 2014 in nieuws

Twitter overweegt het Duitse SoundCloud over te nemen, beter bekend als de YouTube voor audio. Dat melden anonieme bronnen aan het blog Re/code. Kennelijk is de mislukking van Twitter Music alweer vergeten.

Het Duitse SoundCloud wil voor audio doen wat YouTube voor video deed. Gebruikers kunnen eigen auidiobestanden insturen en delen. De gerenommeerde investeerder Kleiner Perkins gaf een financiële kickstart met een investering van vijftig miljoen dollar en inmiddels zijn er 250 miljoen gebruikers.

Op welke wijze de dienst zal worden geintegreerd is onduidelijk. Het kan ook zijn dat SoundCloud blijft wat het is. Er waren al eerder contacten met SoundCloud toen Twitter zijn dienst Twitter Music lanceerde.

Twitter Music gaf muzieksuggesties onder meer op basis van artiesten die de gebruiker op Twitter volgt, en had koppelingen met Spotify en iTunes. SoundCloud behoorde tot een van de voorgenomen partners, maar muzieklabels vonden dat geen goed idee omdat de rechten niet waren geregeld.

Twitter Music werd eerder dit jaar beëindigd. Twitter kondigde het einde van de dienst aan in een tweet.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment