Webhosting vergelijken wordt makkelijker

Geen reacties
Tags: ,
Posted 28 apr 2014 in nieuws

Het vergelijken van hostingbedrijven blijft lastig, maar een nieuwe vergelijkingsite SiteGeek claimt uitgebreide informatie te leveren over de prestaties van meer dan 40.000 hostingbedrijven wereldwijd.

Het bijzondere van de vergelijkingssite is dat de hij volledig datagedreven is. Vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week wordt real time naar zo’n honderd datapunten gekeken, waaronder commentaren via sociale media. Dat levert een zogenoemd sentimentrapport op (positief, negatief, neutraal).

Op deze manier kan een tamelijk onafhankelijk overzicht worden geboden, onder meer van de best en slechtst presterende hostingbedrijven. Andere vergelijkers zijn volgens de initiatiefnemers vaak niet up te date of niet echt onafhankelijk. Gebruikers kunnen ook nog hun mening kwijt en hostingbedrijven punten geven, maar dat is niet het belangrijkste onderdeel.

sitegeek-main
SiteGeek is geen prijsvergelijker. Wel zie je in een opslag welke technologie en welke diensten (email, Joomla, SSL certificaten) worden ondersteund. Ook zie je wat de gemiddelde snelheid is in milliseconden, de eventuele aanwezigheid van porno bij de hoster en een verkeers- en bereiksanalyse.

sitegeek-hostgator
Het bedrijf werd vorig jaar opgezet en is toen ook begonnen met het volgen van hostingbedrijven. Daartoe wordt eigen ontwikkelde algoritmen gebruikt.

SiteGeek analyseert hostingbedrijven wereldwijd, dus ook Nederlandse. Zo zijn rapporten verkrijgbaar van onder meer TransIP, Mijndomein en SoHosted. Niet alle Nederlandse hostingbedrijven worden vermeld. Zoeken op land is helaas nog niet mogelijk, in het zoekscherm kan alleen de naam van een hostingbedrijf worden ingevuld.

Vooralsnog worden alle gegevens gratis aangeboden, maar wellicht zijn in de toekomst premiumdiensten te verwachten.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment