Amerikaanse kabelaars stoppen Netflix in zenderpakket

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 28 apr 2014 in nieuws

Drie kleine kabelbedrijven in Amerika nemen Netflix op in hun zenderpakket als ware het een gewone tv-zender.

Een half miljoenen huishoudens krijgen daarmee in potentie toegang tot de videotheek van Netflix. Daaraan zit echter wel een aantal beperkende voorwaarden. De consument moet over zowel een settopbox van TiVo beschikken en over een abonnement op Netflix. Om te kijken moet hij een app op de tv-decoder installeren.

Nieuwere generaties televisies bieden zelf al de mogelijkheid om apps van derde partijen te installeren op het tv-toestel. Eigenaren daarvan hebben geen extra nut van de deal van Netflix met RCN, Grande Communications en Atlantic Broadband.

Volgens The Washington Post past deze tactiek in de roadmap van Netflix om zich prominenter in het tv-landschap te manifesteren. Het bedrijf dat als streamingdienst primair op de computer, telefoon en telefoon wordt gebruikt kan zich zo ook prominenter op tv manifesteren.

De samenwerking met de drie kabelbedrijven weerspiegelt vergelijkbare overeenkomsten in Denemarken, Engeland en Zweden.

Internerprovider RCN legt uit dat Netflix cachingservers installeert in het datacentrum van de ISP. Daarmee brengt het de HD-video’s fysiek dichterbij de kijker voor zo min mogelijk storing (buffering) op de lijn.

Foto: Jacob Botter (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment