Online betalen met enkel je handtekening

Geen reacties
Tags: ,
Posted 28 apr 2014 in nieuws

Een Antwerpse startup Sign2Pay wil snelle online betalingen gaan faciliteren met weinig meer dan een handtekening. Het bedrijf zegt dat een handtekening unieke kenmerken bevat die moeilijk zijn te kopiëren.

Het bedrijf stond vorige week op The Next Web in Amsterdam, tussen tientallen andere door The Next Web geselecteerde startups. Oprichter Nicolas Mertens ziet betalen met een handtekening als een alternatief voor de huidige betaalmethoden die vaak nog altijd erg omslachtig zijn. “Zeker als je met een bankcalculator moet betalen, dat remt spontane aankopen. Met ons systeem is het plaatsen van een handtekening op het scherm van je smartphone of tablet de enige handeling.”

Mertens is nu bezig om webwinkels over te halen om Sign2Pay aan te bieden naast bijvoorbeeld iDEAL- of credit card-betalingen. Daartoe moet de koper eenmalig zijn handtekening invoeren en deze koppelen aan een bestaande bankkaart.

De handtekening wordt geanalyseerd en digitaal vastgelegd inclusief de bewegingskenmerken. “Je kunt een handtekening wel namaken als je flink je best doet, maar niet de manier waarop je hem plaatst. Op deze wijze kunnen we kopers nagenoeg foutloos identificeren.” Sign2Pay is zo overtuigd van de handtekeningherkenning, dat het garant staat voor de betaling. Het bedrijf garandeert ook betrouwbaarheid naar zijn klanten. Sign2Pay schrapt winkels die slecht presteren of niet leveren.

Mertens heeft een media-achtergrond. Hij werkte voor Vlan.be (uitgeverij Roularta), The Next Web en voor betaalbedrijf Icepay. Ook is hij medeoprichter van incubator Idealabs. Sign2Pay bestaat nog maar enkele maanden. Vooralsnog heeft Mertens alleen de Europese markt op het oog.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment