Nederlanders starten crowdloterij

Geen reacties
Tags:
Posted 25 apr 2014 in nieuws

Een Nederlandse startup gaat de concurrentie aan met de grote loterijen in Europa. Eerlijk en transparant, noemt Winnertakesall.net zich, dat zich gisteren presenteerde op The Next Web in Amsterdam.

Enorme kosten, een veel te grote overhead, zelfbenoemd filosoof en entrepreneur Jeroen Versteege heeft weinig op met de grote loterijen. Zijn loopbaan begon hij bij Alex Beleggersbank, even zat hij in LED-lichten voor fietsen, maar al enkele jaren is hij oprichter en directeur van WTA Gaming, bedenker van ‘s werelds eerste crowdloterij.

De loterij wordt als het ware door de deelnemers gefinancierd, waardoor er nauwelijks kosten zijn en bijna honderd procent kan worden uitgekeerd. De opzet is simpel: er is maar één winnaar, en deelnemers kunnen zoveel loten kopen als zij willen, voor 1 euro per stuk. Elke donderdag is er een trekking. Vijftig procent van de winst – Winnertakesall rekent bescheiden transactiekosten – gaat naar goede doelen.

Omdat de loterij onder de huidige Nederlandse wetgeving niet is toegestaan, heeft Versteege zijn bedrijf in Malta gevestigd. Van daaruit wordt reclame gemaakt in landen waar dat mag. Het bedrijf zegt dat in een groot deel van Europa gespeeld kan worden. Het uitgekeerde geld is alleen niet belastingvrij.

Achter de schermen hebben Jeroen Versteege en zijn broer nog wel een flinke discussie gehad of zij zelf ook nog aan de loterij zouden moeten verdienen. Maar Jeroen wil de formule zo puur mogelijk houden. Tot nu toe heeft de onderneming alleen maar ‘veel geld gekost’.



Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment