Dell gaat Nederlandse startups helpen

Geen reacties
Tags:
Posted 24 apr 2014 in nieuws

Dell brengt zijn Center for Entrepreneurs naar Nederland. Dit maakte het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend op The Next Web in Amsterdam. Center for Entrepreneurs hielp al eerder start-ups in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland.

De belangrijkste componenten in het programma zijn financiering, kennis, technische expertise en toegang tot Dells wereldwijde netwerk. Het Dell Innovators Credit Fund is een financieringsprogramma van in totaal 130 miljoen dollar wereldwijd. Het fonds voorziet ondernemers van financiering, die hen helpt om kosten te spreiden en zo middelen vrij te maken voor innovatie, de creatie van banen en een kortere time-to-market. Het doel is om ondernemers in een kritische fase van hun bedrijf complete en schaalbare technologieoplossingen in handen te geven.S).

Vanaf vandaag kunnen bedrijven in een vroege fase van hun bestaan zich kandidaat stellen voor een plek op het Dell hoofdkantoor als Start-up in Residence. Voor deze competitie gaat Dell samenwerken met The Next Web, die hun expertise en netwerk van start-ups inbrengen in de samenwerking. De winnaar van de competitie ontvangt een jaar gratis kantoorruimte in het Nederlandse hoofdkantoor van Dell in Amsterdam. Hier staat de start-up onder meer gebruik van een kant en klare IT-infrastructuur met laptops, servers, storage etc. te wachten. Ook voorziet Dell de start-up van advies en begeleiding door mentoren. Bovendien verkrijgt de winnaar toegang tot Dells netwerken en evenementen en kan de Start-up in Residence gebruikmaken van alle faciliteiten. Meer informatie over de competitie is te vinden op een aparte website.

Dell gaat startende ondernemingen met een raad van deskundigen ondersteunen, de Dell Advisory Council, en met een eigen Entrepreneur in Residence, Ingrid Vanderveldt.

Om alle activiteiten te bundelen, alle geïnteresseerden van actuele informatie te voorzien en een community op te bouwen rond het Center for Entrepreuners heeft Dell de microsite dell.nl/entrepreneurs opgericht.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment