Flink lagere resultaten voor Docdata

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 23 apr 2014 in nieuws

Fulfillment dienstverlener Docdata heeft het eerste kwartaal 2014 naar eigen zeggen winstgevend afgesloten. De omzet en resultaten waren zoals verwacht echter flink lager dan in het eerste kwartaal 2013 omdat de relatie met Zalando werd afgebouwd, zo laat het bedrijf in een interim statement weten.

Omzet- en winstcijfers worden daarin nog niet gemeld (pdf). In het eerste kwartaal 2014 zijn in elk geval 11,4 miljoen transacties verwerkt ten opzichte van 13,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De financiële positie is gedurende het eerste kwartaal 2014 niettemin solide gebleven, meldt het  bedrijf. Per 31 maart 2014 bedroegen het netto kasoverschot 4,3 miljoen euro en de solvabiliteitsratio1 58,6 procent.

CEO Michiel Alting von Geusau voorspelt voor heel 2014 een lagere omzet en resultaten ‘als gevolg van substantieel lagere activiteiten voor onze grootste klant in Duitsland.’ Nieuwe omzet moet onder meer komen van ASOS, één van de grootste ‘online-only’ winkels met kleding en beautyartikelen in het Verenigd Koninkrijk. Ook is een overeenkomst getekend met de Amerikaanse speelgoedreus Toys ‘R’ Us.

In beide gevallen gaat het om fulfilmentopdrachten, oftewel het verzorgen van logistieke diensten voor de internetverkopen van de detailhandelaren.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment