Beslag gelegd op aandelen startups Michiel Frackers

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 23 apr 2014 in nieuws

Het Ministerie van Economische Zaken heeft beslag gelegd op de aandelen van startups die ondernemer Michiel Frackers, ooit de oprichter van internetaanbieder Planet Internet, onder zijn beheer heeft. Frackers moet 2,3 miljoen aan ontvangen subsidie terugbetalen, meldt NuZakelijk.

Het investeringsfonds Three Circles Ventures, waarin Frackers naast subsidie ook eigen geld heeft zitten, kreeg in december 2010 van het toenmalige AgentschapNL, inmiddels Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO), een subsidie van 4 miljoen euro toegewezen in het kader van de regeling SEED Capital. Het fonds heeft volgens het vonnis van de rechtbank in Den Haag niet aan de verplichting voldaan om schriftelijk verslag uit te brengen van de investeringen die het fonds heeft gedaan. De belangrijkste investeringen zijn fieber.nl en CTT Joyn Daycare.

Frackers vindt dat onzin en zegt dat een ‘gloedvol visitatierapport’ is verkregen.

Nu een deurwaarder beslag heeft gelegd, is er grote kans dat de betrokken bedrijven gezamenlijk het geld moeten gaan opbrengen, wat mogelijk een flinke aderlating betekent.

Investeringsmaatschappij De Bovenkamer heeft vorig jaar beslag gelegd op eigendommen van Frackers. Dat betrof een kleine restschuld over een verkocht huis.

‘Met mij gaat het goed, met de startups minder’, liet Frackers begin 2013 nog weten aan Top Names. ‘Je moet startup-investeringen doen met geld dat je kunt verliezen, niet met het geld waar je kleinkinderen het bejaardenhuis mee moeten betalen. Je moet het niet nodig hebben.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment