Alle Free Record Shop winkels sluiten na faillissement

Geen reacties
Tags: ,
Posted 22 apr 2014 in nieuws

Het doek lijkt nu echt te vallen voor Free Record Shop. Fresh Entertainment Nederland BV, het moederbedrijf achter de winkelorganisatie van Free Record Shop in Nederland, is failliet verklaard.  

De resterende 36 winkels sluiten de deuren. 55 voltijds en 35 deeltijdbanen gaan verloren. Vooral de lastige voorwaarden van leveranciers hebben het bedrijf de nek omgedraaid.

Free Record Shop had net een nieuwe formule bedacht gericht op de verkoop van grote voorraden film en muziek voor een lage prijs.

De problemen van Free Record Shop begonnen vorig jaar, maar een deel van de zaken kon gered worden.

Vorige week nog gaf oprichter Hans Breukhoven interim CEO Herman Hovestad de schuld van de ondergang van Free Record Shop, die Cees van Wijngaarden als CFO aanstelde. ‘Ondanks alle mooie beloften van de heren – “Wij zijn heel goed met de Rabobank” – ging alles wat ze aanpakten fout. Rabobank zegde het vertrouwen op, de leveranciers geloofden niet in hun onprofessionele plannen en uiteindelijk zegden ook de kredietverzekeraars het vertrouwen in hen op. Daardoor was de boel eigenlijk niet meer te redden.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment