‘Square in de etalage’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 22 apr 2014 in nieuws

Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter, overweegt de verkoop van zijn betaaldienst Square. Dat meldde The Wall Street Journal afgelopen weekend. Het bedrijf ontkent echter in alle toonaarden.

Dorsey zou hebben gesproken met Apple en PayPal nu het bedrijf honderd miljoen dollar verliest lijdt en investeringen van zo’n 340 miljoen dollar op beginnen te raken. Apple zou echter hebben afgezien van overname, net als Visa vorig jaar.

Square is genoemd naar een vierkant apparaatje dat aan een smartphone te koppelen is. Daar gaat de betaal- of creditcard doorheen. Vorig jaar verwerkte Square voor twintig milijard dollar aan betalingen.

Forbes schrijft dat Square te kampen heeft met zeer lage marges. Het bedrijf rekent een commissie van 2,75 procent per aankoop, maar moet dat delen met creditcardmaatschappijen, waardoor gemiddeld 55 dollarcent overblijft.

Volgens het blog Re/code heeft Apple afgezien van de overname van Square, maar het zou nog steeds plannen hebben om een eigen betaaldienst op te zetten. Bronnen noemen de ambities ‘zeer serieus’. Het bedrijf heeft al zeshonderd miljoen iTunes-abonnementen, een groot deel daarvan is gekoppeld aan creditcards. Er zou ook gesproken zijn met PayPal. Die besprekingen zijn tot vorige maand doorgegaan.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment