TMG opent incubator voor startups

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 22 apr 2014 in nieuws

De Telegraaf opent vandaag in het Amsterdamse hoofdkantoor een kweekvijver voor startende bedrijven. TMG hoopt over een jaar acht starters van divers pluimage te huisvesten, waaronder zeker een journalistiek georiënteerd bedrijf.

Het idee komt oorspronkelijk van de directie van het uitgeefconcern. Daar ontstond de vraag om ideeën en innovaties binnen de organisatie te kanaliseren en te helpen groeien. Hoe dat vorm moest krijgen, was in eerste instantie niet duidelijk maar naar Axel Kennincks idee werd dat uiteindelijk de incubator TMG Startups.

“Eigen medewerkers en externen krijgen hier de gelegenheid om ieder idee te realiseren. De focus van TMG Startups is breed, maar er moet wel strategisch bij TMG passen. Dat is voor het geval we besluiten om voor lange termijn met een bedrijf door te gaan.”

Deze werkwijze laat zien hog TMG naar de incubator kijkt. Het primaire doel is om van vernieuwingen in de wereld rondom het bedrijf te leren door deze in huis te nemen. De startende ondernemers worden vooral uitgerust met ondersteunende middelen, juridisch, financieel en commercieel, en een ‘seed fund’ waar ook mediaruimte bij TMG-titels in zit. Maar Kennick schetst direct dat de investeringen en de vorm daarvan per bedrijf verschillen.

Axel Kenninck is Manager TMG Startups en vandaag lanceert hij zijn site TMG startups.nl. Belangstellenden kunnen zich daar op het de organisatie oriënteren en hun aanvraag tot deelname indienen.

“Wij zijn anders dan andere investeerders, accelerators en incubators in het feit dat je zelfs al met een idee kunt instappen. Financiële ondersteuning wordt gefaseerd geboden en we zouden bijvoorbeeld een financieringsroute via Kickstarter alleen maar aanmoedigen als de ondernemer dat ook verkiest.”

De nieuwe ondernemers krijgen een werkruimte die centraal is gelegen in het hoofdkantoor van De Telegraaf in Amsterdam. De finale inrichting moet zijn vorm nog krijgen, maar Kenninck heeft de tijd. Hij heeft ongeveer tien aanvragen tot deelname binnen en is met een aantal van deze partijen in gesprek. Over namen en concepten wil hij nog niets kwijt.

De gemiddelde verblijfsperiode in de TMG-couveuse zal rond de twee jaar per bedrijf zijn. Daarna is het tijd om plaats te maken voor de volgende generatie, maar de jonge ondernemers kunnen wel gehuisvest blijven aan de Basisweg.

Foto: Heisenberg Media (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment