Internationale tak Netflix dit jaar winstgevend

Geen reacties
Tags:
Posted 22 apr 2014 in nieuws

Ruim een kwart van de omzet van Netflix komt van zijn internationale activiteiten. Die leverden nog wel een verlies op van 35 miljoen dollar, maar moeten nog dit jaar winstgevend zijn. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf maandag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Er kwamen 1,75 miljoen internationale abonnees bij, wat het totaal brengt op 12,7 miljoen. Netflix verwacht (pdf) dat de internationale tak uiteindelijk groter zal zijn dan de Amerikaanse. De verwachting is dat Netflix dit jaar in Duitsland, Frankrijk en Belgie van start gaat.

In het eerste kwartaal eindigde het totale aantal abonnees op 48 miljoen, waarvan 35,7 miljoen Amerikanen, en brachten de streams alleen al 1 miljard dollar op. De nettowinst kwam in het eerste kwartaal uit op 53 miljoen dollar, iets hogher dan een jaar geleden. De resultaten per land werden niet vermeld.

In de VS gaat het maandelijkse abonnement overigens met een paar dollar omhoog. kTot dusver gold een bedrag van 7,99 dollar per maand. Netflix wil met de opbrengsten meer eigen series maken.

Netflix verwacht in het huidige kwartaal 1,46 miljoen nieuwe leden te werven. De nettowinst zal stijgen naar 69 miljoen dollar en de omzet wordt geschat op 1,14 miljard dollar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment