Uber ook in Berlijn door de rechter geparkeerd

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 17 apr 2014 in nieuws

Na Brussel krijgt Uber ook in Berlijn een straatverbod, zo oordeelt een Duitse rechter.

Uber zou namelijk taxiverkeer bedrijven met gehuurde auto’s en de chauffeurs moeten hun limousines na de huurperiode weer inleveren. Dat gebeurt niet. Dat acht de rechter genoeg grond om Uber in Berlijn en omgeving aan de kant te zetten.

Het Amerikaanse internetbedrijf, dat via een app bemiddelt tussen passagiers en commerciële vervoerders, was aangeklaagd door de voorzitter van de Berliner Taxi Vereinigung. De vereniging vertelt zonder al te veel rancune over de rechterlijke beslissing.

Eurocommissaris Neelie Kroes toonde zich ‘buitenzinnig’ toen de rechter in Brussel eerder deze week Uber in de Belgische hoofdstad al aan de ketting legde.

I’m absolutely outraged at decision of a court in #Brussels to ban @Uber + issue drivers €10,000 fines for each pick-up. Cartel! More coming

— Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) April 15, 2014

 

Kroes reageert ongekend fel in een blogbericht: “Deze beslissing gaat niet om het helpen van passagiers maar om protectie van een taxikartel. Mevrouw de vervoersminister Grouwels, u beschermt geen banen maar u valt mensen lastig. (…) Uber is wat mij betreft honderd procent welkom in Brussel en overal.”

Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org bekijkt de zaak iets diplomatieker: “De Digitale Revolutie heeft een impact in alle aspecten van het maatschappelijk leven. Dat doet pijn voor veel sectoren, omdat ze niet in staat zijn het in rap tempo veranderende consumentengedrag te volgen. Het doet dus ook pijn in de taxibranche, die blijkbaar een succesvolle lobby hebben gevoerd”.

Foto: Till Krech (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment