Lager bedrijfsresultaat voor Ziggo

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 16 apr 2014 in nieuws

Ziggo heeft nog steeds te maken met een hevig concurrerende markt. Dat laat het bedrijf vanochtend weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De grootste kabelaar van het land noteerde over het eerste kwartaal een lagere EBITDA op een licht gestegen omzet van 394,2 miljoen euro.

Het aangepast bedrijfsresultaat kwam uit op 213,1 miljoen euro (pdf). Onder de streep eindigde het kwartaal met een verlies van 38,4 miljoen euro (tegen een winst van 92,7 miljoen euro een jaar terug) als gevolg van eenmalige belastinglasten. Zonder eenmalige kosten was de nettowinst op 25 miljoen euro uitgekomen. Zowel omzet als bedrijfsresultaat scoorden onder de verwachting van analisten. Voor het hele jaar verwacht Ziggo geen spectaculaire resultaten.

De kabelaar heeft minder last van weglopende klanten. Het aantal internetklanten steeg met 38.000 naar 1,95 miljoen. Alles-in-een pakketten groeien nog steeds, met 20.000. Ruim de helft van de klanten heeft zo’n pakket. Het aantal mobiele klanten staat nu op 63.000. Telefoonverkeer ging verder omlaag en ook digitale tv bracht 4,3 procent minder op, zij het dat de VOD-diensten (waaronder HBO) blijven groeien. De ARPU (opbrengst) per klant stijgt nog steeds naar 43 euro.

De ogen van belegges zijn vooral gericht zijn op het sluiten van de deal met Liberty Global, moedermaatschappij van UPC. Eerder gaf Liberty Global aan in ieder geval voor 21 april een biedingsmemorandum bij de AFM in te dienen ter beoordeling.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment