Neelie Kroes boos na Brussels Uber-verbod

Geen reacties
Tags:
Posted 15 apr 2014 in nieuws

Taxidienst Uber moet zijn activiteiten in de regio Brussel van de handelsrechter staken na een klacht van andere taxibedrijven. Europees Commissaris voor Digitale agenda Neelie Kroes reageert woedend op de beslissing van de Brusselse rechtbank.

Uber betaalt geen belastingen en duikt daardoor ver onder de gemiddelde taxiprijs. Dat is in strijd met de taxiwetgeving.

Uber mag voorlopig niet meer rijden en riskeert per overtreding een boete van 10.000 euro. De chauffeurs mogen verder met een vergunning van het Brussels Gewest.

De klagende taxibedrijven hadden al de steun van Brussels minister van Mobiliteit Brigitte Grouwels (CD&V) die drie auto’s van Uber van de weg hield.  Ze wil nu ook een Belgische variant van de app maken, gefinancierd door de overheid.

In een blogpost valt Kroes Grouwels (CD&V) persoonlijk aan. ‘Zij is de ‘mobiliteitsminister’, maar misschien moet het wel antimobiliteitsminister zijn.’

Het Brusselse rijverbod is de grootste tegenslag voor Uber tot nu toe. In Frankrijk zijn taxichauffeurs ook in het geweer gekomen tegen Uber, maar de auto’s rijden nog.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment