Duitse boekhandel verontrust over uitgeefplannen Amazon

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 15 apr 2014 in nieuws

De Duitse boekhandel is verontrust over plannen van Amazon om eigen boeken uit te geven. Die komen niet alleen beschikbaar in elektronische vorm op Kindle e-readers en -tablets, maar komen als het aan Amazon ligt ook gewoon in de Duitse boekhandel te liggen.

Amazon wil met name Duitse fictie gaan uitgeven, en de eerste boeken die gepland staan zijn van de Duitse auteurs Emily Bold, Jan Tommen, Susann Remke en Alexander Hartung.

Maar de Duitse boekhandel is er niet gerust op. Zij beschouwen Amazon als een gevaarlijke concurrent en moeten nu ook nog boeken van de kersverse uitgever gaan verkopen. “Het is niet verstandig om boeken van Amazon in de schappen te leggen, dan graven we ons eigen graf’, waarschuwde Heinrich Riethmüller van de Duitse Vereniging van Boekhandels zaterdag in de Süddeutsche Zeitung.

Markus Dohle van Random Publishing is minder negatief en denkt dat er ook over honderd jaar nog gewoon gedrukte boeken zullen zijn, ondanks toenemende concurrentie van Amazon en Google.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment