KPMG koopt Han Gerrits’ Innovation Factory

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 15 apr 2014 in nieuws

KPMG heeft softwarebedrijf Innovation Factory van Han Gerrits overgenomen en wil het zo snel mogelijk op wereldschaal gaan aanbieden. Het adviesbureau merkt dat klanten weer gaan investeren in kennis, groei en innovatie.

Om het ontwikkelen van ideeën en de beeldvorming daarbij te begeleiden, kan de software van Innovation Factory worden ingezet. KPMG’s specifieke aandacht gaat uit naar de software PIT (Power Ideas Together). Dat is een systeem om kennis van binnen en buiten een organisatie op te halen, delen, verrijken en verder te ontwikkelen. “Klanten die PIT gebruiken, innoveren sneller en goedkoper”, aldus partner Erik Schut van KPMG Consulting.

“We zijn ons met consulting aan het aanpassen aan de markt. Klanten gaan consultants op andere manier gebruiken. Ze zoeken nog wel hulp bij groei en verbetering in de supply chain, maar wij willen ook van waarde zijn in de innovatieagenda. En klanten dagen ons uit intellectueel eigendom aan te brengen.”

De verkopend directeur Han Gerrits: “Onze software werd vorig jaar ontdekt door de Gartners en Forresters. Sindsdien is er vraag naar uit de hele wereld. Om daar goed op in te kunnen gaan, moest ik op zoek naar wereldwijde dekking.”

Hij signaleert ook dat de vraag naar zijn innovatiesoftware vanuit steeds hoger in de organisatie komt. Tot twee jaar geleden was het de marketingdirecteur of productmanager die het gebruikte om ideeën voor het komende jaar te vormen. “Sinds een tijd krijgen we meer aanvragen op innovatieprogramm’s die drie tot vijf jaar duren van organisaties die hun innovatiekracht willen verhogen. Dan zit je typisch bij de Raad van Bestuur aan tafel.”

Reden voor die toenemende strategische vraag is dat een bedrijven bovenop de terugslag van de economische crisis komen en nu gaan investeren in vernieuwing.

De overname vond afgelopen vrijdag plaats. Een deel van de medewerkers van Innovation Factory werkt al op kantoor bij KPMG. Over de overnamesom doen de partijen geen uitspraak.

Foto: Mike Linksvayer (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment