Wereldcup Brazilië in 4K en 8K

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 11 apr 2014 in nieuws

Het aanstaande wereldkampioenschap voetbal in Brazilië wordt niet alleen in 4K, maar ook al in 8K uitgezonden, de hoogst haalbare televisiekwaliteit. De voetbalbond FIFA heeft dat deze week aangekondigd op de MIPTV-beurs in Cannes.

Voor de technische realisatie daarvan werkt FIFA samen met het Zweedse Ericsson. Zo worden drie wedstrijden in Rio de Joneiro in 4K uitgezonden. Met NHK in Japan worden ook 8K-uitzendingen voorbereid. Meer als een test, want er zijn maar enkele camera’s beschikbaar. Er kan echter altijd nog worden teruggeschakeld naar 4K.

FIFA heeft in 2010 de kampioenschappen ook als eerste in 3D uitgezonden, en volgens tv-baas Niclas Ericson van de FIFA moeten de komende kampioenschappen ook een technisch hoogstandje worden.

Volgens onderzoek van Parks Associates zal de adoptie van 4K Ultra HD sneller gaan dan bij HDTV. Binnen tien jaar staat er een 4K-toestel in tachtig procent van de Amerikaanse huishoudens.

Netflix gaat het tweede seizoen van House of Cards al gelijk in 4K uitzenden, al is nog niet duidelijk waar precies. De 4k-content is beschikbaar voor apparaten die hevc/h265-streams kan decoderen. Dat zijn in ieder geval de UHD-smart-tv’s uit 2014 van Samsung, LG en Sony.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment