Computerbedrijf Sweex kopje onder

Geen reacties
Tags:
Posted 10 apr 2014 in nieuws

Het Nederlandse bedrijf Sweex, fabrikant van smartcases, toetsenborden, webcams en USB-producten, is failliet. Oprichter Leon Planken, in de Quote selfmade lijst met 14 miljoen euro, wijt dat aan hoge retourpercentages van tablets en smartphones onder het label Yarvik.

Aan Quote geeft Planken (39) af op een nieuwe directeur die ‘bedoeld was als zwaargewicht, maar hier gewoon heeft stilgezeten, uit het raam keek en mooie plannetjes bedacht’.

In 2012 had Sweex nog bedrijfsresultaat van 1,6 miljoen euro, maar toen de retouren in maart 2013 op gang kwamen, ging het snel bergafwaarts. De kredietlijn met de bank van 7,5 miljoen was volledig gebruikt. Planken heeft zijn huis verkocht om de overwaarde in Sweex te stoppen.

‘Ik heb vijftien jaar aan het bedrijf gewerkt, we hebben meer dan dertig miljoen producten door heel Europa verkocht en een hele goede naam opgebouwd’, zegt Planken. ‘Natuurlijk heb ik spijt dat we ons teveel op Yarvik hebben geconcentreerd en te weinig op Sweex. We hadden gewoon rustig door moeten gaan met het uitbrengen van Apple-accessoires onder Sweex, dan hadden we hier nog gewoon gezeten.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment