Google verleidt Windows XP-gebruiker met Chromebook

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 10 apr 2014 in nieuws

Google probeert gebruikers van Windows XP te verleiden om Chromebooks aan te schaffen, nu Microsoft de ondersteuning voor dit platform stopt.

In de VS heeft Google de prijs van zijn zakelijke Chromebooks – laptops met Chrome OS – deze week met honderd dollar verlaagd. Google heeft zelfs overeenkomsten gesloten met Citix en VMWare zodat Windows in elk geval nog virtueel is te gebruiken. Daarnaast is er software om gegevens van een Windows PC over te hevelen.

Windows XP-gebruikers zien zich genoodzaakt om op nieuwe hardware over te schaffen. De vereisten voor Windows 7 en 8.1 verschillen sterk van die van XP. Toch wordt het wennen: Chrome OS is een permanente internetverbinding vereist.

Laptops met Google Chromebook hebben met de kerst goed verkocht. Drie van de vier bestverkochte laptops bij Amazon zijn voorzien van deze systeemsoftware.

Volgens NPD Group is het marktaandeel onder zakelijke gebruikers in de VS (bedrijven, maar ook scholen en overheden) 21 procent in november 2013. Zeer goed lopen Samsungs Chromebook en de Acer C720. Ook de HP Chromebook 14 doet het goed.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment