Google zet Google Glass aan het werk

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 09 apr 2014 in nieuws

Google heeft het programma Glass for Work aangekondigd dat tot doel heeft om praktische toepassingen te ontwikkelen voor Google Glass.

De slimme bril moet later dit jaar beschikbaar komen, maar de verwachting is dat zakelijk gebruik de overhand zal krijgen. Het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston gebruikt de bril in de operatiekamer om vitale informatie over de patient uit te lezen, waardoor ze niet meer op monitoren hoeven te kijken.

Oliedienstverlener Schlumberger gebruikt de bril voor technische checklijsten en ook de politie in verschillende Amerikaanse steden kijken naar Glass voor het opzoeken van bijvoorbeeld antecedenten. Ook atleten gebruiken Glass, onder meer om videobeelden te streamen naar fans.

Google Glass is op dit moment alleen in gebruik bij een beperkte groep early adopters, beter bekend als Explorers, die elk vijftienhonderd dollar neertelden voor het apparaat.

De indicaties zijn dat Google Glass niet meteen zal aanslaan bij consumenten. Een poll van Toluna laat zien dat 72 procent van de Amerikanen de bril niet wil uit privacyoverwegingen. Zij zijn bang dat hackers achter persoonlijke informatie komen. Weer anderen vrezen dat de bril op straat van hun hoofd wordt getrokken.

Overigens heeft het Amerikaanse merkenbureau (US Patent and Trademark Office, USPTO) de aanvraag van Google voor het registreren van het woord ‘Glass’ als merk geweigerd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment