Banken komen met retourpinnen

Geen reacties
Tags:
Posted 09 apr 2014 in nieuws

Een artikel terugbrengen naar de winkel en het aankoopbedrag via de betaalautomaat op je bankrekening retour ontvangen. Dat kan nu bij winkels die via de Rabobank Retourpinnen aanbieden. Retailer Score is met 80 locaties de eerste met de omgekeerde pintransactie kunnen.

Klanten die reeds betaalde artikelen terugbrengen naar de winkel, steken de pas in de betaalautomaat, waarna de winkelier aan zijn kant opdracht geeft het aankoopbedrag te retourneren. Na een geslaagde opdracht ontvangt de klant een ondertekende retourpinbon als bewijs. De volgende werkdag wordt het bedrag bijgeschreven op rekening van de klant.

Rabobank is er als eerste bank klaar voor om ondernemers de dienst Retourpinnen aan te bieden. Ook ABN AMRO en ING introduceren Retourpinnen voor ondernemers in 2014.

Nederlandse banken introduceren Retourpinnen op verzoek van winkeliers. Door Retourpinnen wordt het gebruik van de betaalpas gemakkelijker voor de klant. Bovendien hoeft de winkel minder wisselgeld in de kassa te hebben.

Retourpinnen is geschikt voor alle betaalpassen. Wel geldt de optie alleen voor aankopen die ook met een pas zijn afgerekend. Contante betalingen, betalingen met cadeaubonnen, tegoedvouchers en betalingen met iDEAL en Chipknip komen niet in aanmerkingen voor Retourpinnen. Ondernemers hebben geen nieuwe betaalterminal nodig, zij kunnen Retourpinnen aanvragen bij hun bank.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment