Video Media Groep in automated video trading

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 09 apr 2014 in nieuws

De video- en later zelfs televisiewereld krijgen er steeds meer mee te maken: mediaruimte inkopen tegen een prijs per opbod. De vaste tarieven gaan eruit. Video Media Groep is een van de partijen in Nederland die videoreclame plaatst op aangesloten sites.

Ronald Wassenaar is al jaren actief als media-inkoper, werkt met Video Media Groep op de internationale markt en zet automated trading voor video nu wat duidelijker op de kaart. Hij is niet de enige, maar wel een van de eerste. Daarvoor gebruikt hij koppelingen naar de SSP’s van Adform en LiveRail. Zijn product heeft InPageVideo.

Adverteerders gaven in Nederland vorig jaar voor 73 miljoen euro uit aan videoreclame. Dat is veertien procent van het totale displaybudget.

Wat is InPageVideo en waarom is het nu nodig?
“InPageVideo is een nieuw responsive video advertising formaat dat direct in de content van web-pagina’s afspeelt. Het speelt alleen wanneer het daadwerkelijk in het beeld van de website bezoeker komt, met on screen detectietechnologie. We bieden adverteerders dus honderd procent kijkgarantie.”

“Het is nodig omdat veel premium uitgevers geen of amper videocontent hebben. Hierdoor kunnen ze nauwelijks aan de pre roll vraag van premium videoadverteerders voldoen. Hetzelfde doen we met het nieuwe formaat InGalleryVideo, dat niet in tekstpagina’s, maar op fotocontent kan worden vertoond.”

Wie zijn typische klanten en hoe hebben zij invloed op waar de video’s verschijnen?
“Typische klanten zijn met name de bekende televisie- en videoadverteerders die een hoogwaardige doelgroep en dito relevante uitgevers umfeld zoeken. Denk aan echte merkadverteerders zoals bijvoorbeeld Automotive- en Lifestyleadverteerders. Met alleen inzet van televisie en pre-roll komen ze er niet. Wij bieden inkoop via zowel titelselecte als channelinkoop. Dat gaat automated en non-automated binnen onze private exchange. De klant mag het zelf zeggen.”

Machines zijn beter in media inplannen dan mensen, omdat ze supersnel de meest efficiënte plaatsing kunnen uitrekenen. Waar plaatst dit het medium televisie?
“De vraag is allereerst wat de definitie van ‘meest efficiënt’ is. Daarnaast gaat het zeker niet alleen maar om de factor supersnel. Wij bieden videoadverteerders maximaal relevante doelgroepen en titels en de unieke mogelijkheid om daar middenin de content videocommercials te vertonen. Tegen een redelijk tarief, naar keuze CPM of CPV. En er zit bij InPageVideozit ook geen beperking op de lengte van de commercial. Ook kunnen we onder andere post-view visuals toevoegen voor extra doorclicks.”

“Vergeleken met televisie bieden we adverteerders betere targetingopties, minder waste dus, meer engagement en interactie. En de startbudgetten zijn een stuk schappelijker. Ook brengen we nu InPageVideo uit voor mobiele apparaten. Daarmee lopen we voorop qua technologie.”

Kun je enkele resultaten delen, gemiddelden en uitschieters?
“Goed opgezette, relevante campagne op kwalitatief goede titels laten uitkijkpercentages zien van wel dergig tot zestig procent. En let op: de bezoeker kan altijd de commercial zelf weg klikken of scrollen. Verplicht uitkijken is er niet bij. Oftewel: het engagement is hoog mits relevant getarget. De CTR’s zijn ook prima.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment