MasterPass vanaf de zomer in Nederland

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 09 apr 2014 in nieuws

Betaaldienstverlener Buckaroo verwacht in de vroege zomer de nieuwe digitale portemonnee MasterPass van MasterCard te kunnen faciliteren. Dat maakten Buckaroo en MasterCard gisteren bekend op een persbijeenkomst in Amsterdam.

De kaart moet een groot bezwaar wegnemen van online creditcard-betalingen. Gebruikers moeten nu nog vaak bij betalingen het kaartnummer, de vervaldatum van de kaart, het verificatienummer, het factuuradres en het afleveringsadres invoeren. Vooral op de mobiele telefoon is dat lastig. Bij MasterPass worden die gegevens bij de transactie automatisch meegestuurd.

MasterCard lanceerde zijn elektronische portefeuille vorig jaar eerst in Canada en Australië. Engeland volgde met Argos, Boots, House of Fraser, The Hut Group en Seetickets.com als eerste acceptanten.

MasterPass wil meer zijn dan alleen een betaaloplossing voor MasterCard creditcards, vertelde Okke Mönking (chef Leader Acceptance) namens MasterCard. Betalingen met andere kaarten zoals die van American Express, Discover en Visa kunnen ook worden gefaciliteerd. De transactiekosten kunnen daardoor verschillen, maar MasterCard ziet een duidelijk voordeel boven iDEAL. De gebruiker krijgt meer flexibiliteit. Ook zijn loyaliteitsprogramma’s aan de kaart te koppelen. Volgens Mönking zullen de mogelijkheden van het product gaandeweg worden uitgebreid, maar hij wilde daarover nog niet uitweiden.

MasterCard geeft de portemonnee zelf niet uit, maar doet dat via partners zoals banken. MasterCard heeft naar eigen zeggen drie partners gevonden, waaronder International Card Services. De twee overige namen worden later onthuld. Bedrijven als BCC, PlayLogic, OrangeBag en Create2Fit gaan MasterPass in elk geval online accepteren. Als betalingsdienstverleners zijn Buckaroo, Docdata en Adyen aangehaakt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment