Mobieltje als 3D-geprint bouwpakket steeds dichterbij

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 08 apr 2014 in nieuws

Begin 2015 liggen de eerste mobieltjes in de schappen, bij of via Google, die eerst moeten worden geprint voordat ze kunnen worden verzonden naar de koper.

Of alle mobieltjes in de toekomst uit de 3D-printer komen, valt te bezien. Niettemin experimenteert Google intensief met deze nieuwe manier van crowdsourced produceren en fabriceren.

Naar nu blijkt, werkt Google sinds november vorig jaar samen met het bedrijf 3D Systems om mobieltjes te kunnen printen. Daarbij gaat het om de binnenkant en de buitenkant van de telefoons. Met een speciale app kunnen klanten zelf de cover ontwerpen. Vervolgens kunnen ze de afbeelding inzenden om te laten produceren.

Deze ‘telefoons als bouwpakket’ zijn onderdeel van Project Ara, een initiatief van Google om het design van hardware te open sourcen. Het publiek kan zelf bepalen uit welke onderdelen een mobieltjes moet bestaan. Wie meer geheugen wil, koopt een extra veel opslagruimte. Wie de beste camera wil, kiest daarvoor. Die modules klikt de klant gewoon op het skelet van de telefoon als ware het een LEGO-blokje.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment