Utrechtse cultuurlening voor ondernemers in creatieve sector

Geen reacties
Tags:
Posted 07 apr 2014 in nieuws

Als het aan het college van de gemeente Utrecht ligt, komen ondernemers in de creatieve sector vanaf 1 juni in aanmerking voor de Utrechtse cultuurlening. Bedrijven kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van deze lening als zij de ontwikkeling van producten, projecten of diensten willen voorfinancieren.

Met de lening spelen gemeente en provincie in op de vraag vanuit de creatieve sector naar een nieuw financieringsinstrument voor kleine leningen met een lage rente. Het college wil, als de raad akkoord gaat, voor de Utrechtse geldlening een samenwerkingsovereenkomst sluiten met de provincie, Stichting kfHein Fonds, Stichting Cultuur-Ondernemen en Stichting Borgstellingsfonds voor de kunsten- en creatieve sector.

Gemeente en de provincie zijn van plan om gezamenlijk half miljoen euro te storten in een gemeenschappelijk fonds waaruit de leningen worden verstrekt. En is bedoeld voor investeringen in bijvoorbeeld instrumenten, apparatuur, materiaal, computers, camera’s of software, maar ook voor de aanschaf van presentatie- en promotiemiddelen.

Rente en terugbetaling vloeien terug naar het fonds, zodat er nieuwe leningen verstrekt kunnen worden. Het zal gaan om leningen van duizend tot twintigduizend euro tegen relatief gunstige rente. Het kfHeinfonds wordt het aanspreekpunt voor het aanvragen van een lening en verzorgt ook de inhoudelijke beoordeling. De financiële beoordeling ligt bij de stichting Cultuur-Ondernemen. Stichting Borgstellingsfonds beheert de verleende leningen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment