Oprichters Buienradar beginnen nieuwe weersite

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 07 apr 2014 in nieuws

Met de oprichting van Weerslag.nl gaan de oprichters de concurrentie aan met Buienradar.nl, de site die ze drie jaar geleden aan RTL verkochten.

Weerslag.nl doet hetzelfde als het geesteskind van Edwin Rijkaart, maar dan beter. Net als zijn voorganger laat hij zien hoe het weer boven Nederland zich ontwikkelt en of en hoe zwaar het het gaat regenen. Het verschil: meer en betere metingen.

“In Nederland staan 2 radars. Net over de grenzen staan er nog veel meer. Met in totaal 40 radars maken we een nieuw neerslagbeeld. Het resultaat is een scherpere radar met een groter bereik die we vaker kunnen laten updaten. Daarbij maken we tevens gebruik van een nieuwe vorm van neerslag detectie via een weersatelliet. Al deze bronnen bij elkaar vormen een beter beeld”, aldus Rijkaart.

De nieuwe radar is technisch in staat om iedere minuut weermetingen te verrichten en die data in de kaart te verwerken.

De KNMI regenradars hebben een storing maar gelukkig zien onze radars in Duitsland en UK wel het Nederlanse gebied: http://t.co/6OZZY5KXY6

— Weerslag (@weerslagnl) April 4, 2014

Na de verkoop van Buienradar.nl in maart 2011 is het team erachter doorgegaan met zijn niet-Nederlandse sites. Met RTL spraken ze immers af gedurende drie jaar niets op de Nederlandse markt te doen. De focus kwam daarmee tijdelijk op Duitsland en Engeland te liggen. De weersverwachtingen van Meteox, het bedrijf achter de regenkaarten, hebben aparte landensites in in heel West- en Noord-Europa.

In België is Rijkaart actief met Weerslag.be.

RTL gebruikt Buienradar voornamelijk om reclame op te verkopen vanwege het grote bereik van de dienst.

Foto: Fuzzy Images (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment