Nieuw centrum voor toegepaste games in Amsterdam geopend

Geen reacties
Tags: ,
Posted 07 apr 2014 in nieuws

Vanochtend heeft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in Amsterdam een nieuw centrum voor gamingbedrijven geopend. In dit kantoor zitten bedrijven die zogenmoemde applied games maken, games waar mensen van kunnen leren.

Het nieuwe centrum aan de Plantage Middenlaan is een bundeling van bedrijven, organisaties en initiatieven op het gebied van applied games. Onder andere Monpellier Venture, de stichting Games for Health Europe, het Applied Games Fund en een nieuw te ontwikkelen uitgeverij voor applied games zijn er gevestigd.

Tijdens het bezoek kreeg minister Kamp een aantal demonstraties te zien van ‘applied games’. Veilig Verkeer Nederland liet een app voor kinderen ontwikkelen om te oefenen voor het praktisch verkeersexamen. Artsen in opleiding kunnen oefenen met een game op onverwachte situaties tijdens operaties.

Meer dan 3000 mensen werken in de Nederlandse game industrie bij 330 bedrijven. Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van applied games. Ongeveer 44% van de gamebedrijven houdt zich exclusief bezig met het ontwikkelen dit soort spellen. Volgens de een van de initiatiefnemers Arjan Postma (FreedomLab) is Nederland sterk in toegepaste games. “We hebben korte lijnen naar grote bedrijven of het Ministerie van Defensie. Daardoor kunnen we snel nieuwe projecten opzetten. Ook Silicon Valley komt hier kijken.”

Klein_2Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment