Saneringen TNT Express komen hard aan

Geen reacties
Posted 05 apr 2014 in nieuws

Koeriersbedrijf TNT Express, een van de belangrijkste pakjesbezorgers in ons land, gaat vijf zogenoemde supportdepots, in Leidschendam, Kapelle, Nieuwegein, Drachten en Echt, sluiten. Bij andere depots wordt zwaar gesaneerd. Ongeveer de helft van de chauffeurs raakt zijn baan kwijt.

De huidige hoofddepots in Arnhem, Eindhoven, Zwolle, Schiphol-Rijk en Dordrecht blijven open, maar een deel van het werk wordt overgeheveld naar onderaannemers. Zeker 130 banen verdwijnen bij de bezorgafdeling. Doel van de outsourcing is flexibilisering van het operationele proces en kostenoptimalisatie, aldus TNT.

TNT geeft als motief voor de reorganisatie aan dat het bedrijf kosten moet besparen. TNT heeft eventuele (financiële) problemen echter nooit eerder aangekaart bij de bonden, schrijft vakbond Abvakabo FNV. ‘Over reductie in arbeidsvoorwaardenkosten of mobiliteitsafspraken voor het eigen personeel is ook niet eerder gesproken. De bonden zijn dan ook met stomheid geslagen dat TNT een beleidswijziging met zo’n grote impact op het zittende personeel wil doorvoeren. Daarnaast staat op dit moment niet eens vast of inhuur van onderaannemers daadwerkelijk goedkoper is.’

Het merendeel van de chauffeurs heeft veel dienstjaren en valt in de hogere leeftijdscategorie.

Gisteren werd ook bekend dat de huidige financiële topman Bernard Bot binnenkort vertrekt bij het koeriersbedrijf. Volgens ING moet het vertrek van Bot niet worden gezien als een vooruitwijzing naar slecht nieuws bij de resultaten van het eerste kwartaal.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment