72 miljoen nieuw kapitaal voor meubelwinkel West Wing

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 04 apr 2014 in nieuws

De winkelclub West Wing heeft een nieuwe kapitaalinjectie van 72 miljoen euro opgehaald om zijn Europese groei te financieren.

Hedgefonds Odey Asset Management, Fidelity Worldwide Investment en Tengelmann brengen daarmee het totaal een externe financiering op 150 miljoen euro (PDF). Daarmee laten de investeerders zien veel te verwachten van de online markt voor handel in meubels en andere woninginrichting.

West Wing komt van oorsprong uit Duitsland, is twee jaar oud en is inmiddels actief op tien markten. Dat zijn acht Europese landen, waaronder Nederland, aangevuld met Rusland en Brazilië.

Het bedrijf claimt dat het 2,8 miljoen producten heeft verkocht. Eenderde van de verkopen vond plaats via een mobiele drager, overwegend tablets. De schatting is dat de meubelmarkt met vierhonderd miljard euro ongeveer even groot is als de fashionmarkt.

West Wing is geen pure winkel maar een winkelclub. Het is een besloten site met leden die regelmatig aanbiedingen krijgen voorgelegd. In 2013 haalde het een omzet van 110 miljoen euro.

Foto: Wicker Furniture (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment