Europees mobiel internetten voor Nederlandse prijs per 2016

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 03 apr 2014 in nieuws

Nederlanders kunnen overal in Europa mobiel internetten en bellen tegen het tarief in hun thuisland per 25 december 2015.

Dat is de uitslag van een stemming in het Europees Parlement die eind vanochtend plaatsvond. Eurocommissaris Neelie Kroes spant zich hier al jaren voor in en beschouwt de huidige stemming als een grote overwinning.

Couldn't be happier!! Great result in EU Parl in favour of #ConnectedContinent !! #roaming #netneutrality

— Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) April 3, 2014

Mobiele aanbieders mogen vanaf december 2015 aan elkaar geen kosten meer in rekening brengen voor gastgebruik door Europese buitenlanders op hun netwerken. Kroes noemt dit Connected Continent (#connectedcontinent).

Volgens Kroes neemt dit voor zowel de particulier als de zakelijk gebruiker een grote drempel weg voor economische groei.

Bij dezelfde stemming in het parlement vanochtend werd netneutraliteit verankerd in de Europese regelgeving. Er komt geen ‘internet van twee snelheden’ waarbij bedrijven kunnen of moeten betalen om hun digitale diensten met voorrang op die van andere leveranciers af te leveren. Een voorbeeld daarvan kon zijn dat een internetaanbieder aan Netflix of Spotify een vergoeding vraagt voor het afleveren van hun signalen tegen een minimum gegarandeerde kwaliteit.

De stemverhoudingen in het Parlement kunnen worden nagetrokken via een site als VoteWatch.

De telecombedrijven noemen de uitslag een stap in de verkeerde richting. Hun kritiek richt zich met name op de netneutraliteit.

Foto: Ryan HeathLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment