Spil Games lanceert reclamesysteem met digitale video’s

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 02 apr 2014 in nieuws

Het Nederlandse Spil Games slaat naar eigen zeggen een nieuwe weg in met een uniek reclameplatform. Daarmee worden reclames getoond aan het betrokken gamerspubliek van Spil Games, dat bijna 200 miljoen maandelijks actieve gebruikers telt.

Het Spil Games-systeem plaatst advertenties op momenten waarbij de gamer het meest betrokken is en niet (zoals nu vaak het geval is) tijdens bestaande pauzes in de games. Die momenten worden automatiseerd berekend. Spil Games spreekt over cliffhanger-momenten in games.

Het reclamesysteem is eenvoudig te integreren binnen bestaande campagnes en adverteerders hoeven hun formats dan ook niet te wijzigen.

Volgens Erik Goossens, CEO van Spil Games, is het aandeel van videoadvertentiesde laatste tijd fors gestegen. “We zien een toename van vijfhonderd procent in de budgetten voor videoreclames op onze platforms. Maar de plaatsing van de advertenties kan beter. YouTube en nieuwswebsites houden bezoekers niet lang genoeg vast zoals de tv dat doet. Wie vijf minuten op een nieuwssite blijft, of vijftien minuten op YouTube, wil niet dertig seconden wachten op een videoreclame.”

Adverteerders die deelnamen aan een proef melden bekijkpercentages (VTR, view-through rates) van negentig procent. stelt Spil Games.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment