Amazon opent voor Nederlandse webwinkels

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 01 apr 2014 in nieuws

Het zou de eerste stap kunnen zijn richting de opening van een Nederlands filiaal van Amazon. Het Amerikaanse e-commerceplatform werft actief onder Nederlandse webwinkels om hen aan te sluiten.

Niet ‘Amazon komt naar Nederland’, maar ‘Nederland komt naar Amazon’ is de strategie. Een reclamecampagne op vakuitgave Twinkle verklapt Amazons Nederlandse ambities. De reclame verwijst door naar een landingspagina in het Nederlands die online verkopers oproept hun artikelen internationaal aan te bieden op het handelsplatform.

Winkeliers kunnen Amazon inzetten als uithangbord voor hun eigen winkel, en dus zelf de fulfillment verzorgen, of Amazon als buitenlands verkoopkantoor inzetten. Daarbij besteden ze ook de volledige afhandeling van de orders uit. In ruil daarvoor rekent het Amerikaanse bedrijf extra commissie.

Het Nederlandse offensief loopt sinds afgelopen maart. Amazon benaderde ook op zijn minst één bestuurder van Thuiswinkel.org om via diens netwerk de grootste webwinkels te interesseren voor het platform.

Wanneer de Nederlandse handelaren voldoende groot assortiment richting het buitenland aanbieden, is het een betrekkelijk kleine moeite om een goed gevulde Amazon.nl te lanceren. Daarmee lijkt de e-commercegigant geen haast te hebben.

Amazon heeft in Nederland achttien vacatures openstaan. Dat zijn overwegend technische functies en amper logistieke of pure e-commercebanen.

Foto: Zhao (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment