Geen betaalde toegang tot KPN FON netwerk

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 01 apr 2014 in nieuws

KPN zal voorlopig geen betaalde toegang aanbieden via zijn FON Hotspots. Dat zegt het bedrijf op vragen van Emerce. Volgende week start KPN een test op Amsterdam IJburg met FON HotSpots.

Op dit moment heeft KPN al ongeveer 2500 WiFi HotSpots in Nederland, voornamelijk op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals NS-stations, vakantieparken en horecagelegenheden. Daaraan worden binnenkort zogenoemde FON HotSpots toegevoegd. FON is een wereldwijd WiFi-netwerk, waarbij leden hun modem delen en daarvoor ook zelf gratis toegang krijgen tot de miljoenen andere FON HotSpots. KPN tekende al enige tijd geleden een contract met FON.

KPN begint de proef op Amsterdam IJburg onder negenhonderd klanten. De verwachting is dat het telecombedrijf na deze periode zal overgaan tot een gefaseerde uitrol over heel Nederland.

Het reguliere FON-netwerk biedt ook betaalde toegang tot het netwerk voor niet-leden. Zij krijgen een sms toegestuurd met een inlogcode. Blijkbaar test KPN het netwerk ook buiten IJburg, want Emerce ontdekte een dezer dagen toevallig een KPN-modem met een FON toegangscherm. Op dat scherm stonden de tarieven voor betaalde toegang .”Wij testen van alles, maar we zijn voorlopig niet van plan om betaalde toegang te bieden aan mensen die zelf geen KPN abonnement hebben”, laat KPN weten. KPN klanten met alleen een mobiel abonnement mogen wel op het netwerk.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment