iBeacon dringt onderwijs binnen

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 01 apr 2014 in nieuws

Een nieuwe app genaamd BeHere kan met behulp van Apples iBeacontechnologie automatisch scholieren of studenten herkennen als zij de klas binnenkomen.

Daarbij dient de iPad van de leraar als een virtuele iBeacon. Voorwaarde is wel dat de scholieren een iPhone, iPad of iPod Touch bij zich dragen. Door nieuwe functionaliteit in iOS 7.1 hoeven zij de app zelfs niet te openen.

Zijn ze eenmaal herkend dat kunnen scholieren via de app ook om hulp vragen. Die hulpverzoeken worden chronologisch gerangschikt.

De app is ontwikkeld door een Braziliaans softwarebedrijf Beelieve, hoofdzakelijk voor demonstratiedoeleinden. Mogelijk wordt de functionaliteit nog verder uitgebreid, want meer dan een presentielijst is het niet.

Tot nu toe werd de iBeacontechnologie vooral gebruikt voor retailomgevingen. Ruim tweehonderd supermarkten van de ketens Safeway en Giant Eagle in Amerika gaan het gebruiken voor mobiele marketing. Ze kunnen seintjes sturen naar de telefoons van passanten en bezoekers van de winkels.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment