Disney koopt grote YouTube-producent

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 26 mrt 2014 in nieuws

Disney wil tot een miljard dollar op tafel leggen om Maker Studios te kopen, ‘s werelds grootste videoproducent voor YouTube.

Met de transactie breidt Disney in een klap zijn digitale bereik onder het jongere publiek immens uit. Maker Studios produceert, distribueert en exploiteert producties van hoge kwaliteit op YouTube. De 55.000 videokanalen hebben samen 380 miljoen abonnees en zo’n 5,5 miljard views per maand.

Disney legt een half miljard dollar op tafel voor een van de grootste multichannel networks op YouTube. Volgens cijfers van comScore is Fullscreen groter, wat wordt betwist door Maker. Vanzelfsprekend. Maker kan bij het behalen van bepaalde resultaten nog een earnout verdienen van maximaal 450 miljoen dollar.

Investeerders staken afgelopen jaar 66 miljoen dollar aan groeigeld in de nieuwe Disneydochter.

De multichannel networks (MCN) zijn de moderne variant van tv-netwerken of filmstudio’s. Het verschil is dat ze meer dan hun traditionele tegenhangers een faciliterende rol spelen richting de online distributiekanalen en de inkomsten delen met partners.

Twee Europese MCN’s zijn Zoomin en Divimove.

Behalve Disney is ook RTL Group inmiddels een belangrijke aandeelhouder bij MCN’s. Het heeft een minderheidsbelang in Divimove en Broadbandtv.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment