Square koopt agenda- en boekingssysteem

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 28 feb 2014 in nieuws

Het ambulante betaalsysteem Square neemt het Amerikaanse bedrijf Bookfresh over om zijn dienstverlening aan en rondom de kassa uit te breiden.

Met de overname van Bookfresh positioneet Square zich iets meer als een ‘ontzorger’ bij de kassa. Met zijn eigen betaalsysteem heeft het de kassafunctie al eenvoudig en laagdrempelig gemaakt. De overname leidt ertoe dat ondernemers slimmer met hun agenda’s kunnen omgaan.

Bookfresh staat lokale ondernemers toe om hun agenda op te stellen via het web middels een selfservicesysteem. De consument kijkt op de site en kiest wanneer hij wenst te komen. De ondernemer hoeft enkel het voorstel al dan niet te akkoorderen en de afspraak wordt automatisch een van de gangbare digitale agenda’s gezet.

Hoeveel Square voor Bookfresh betaalde, is niet bekendgemaakt.

Het betaalbedrijf staat ook op het punt om het af te halen van maaltijden te vereenvoudigen. Binnenkort verschijnt de app Pickup. Daarmee is het mogelijk om bij een aangesloten restaurant een maaltijd te bestellen en deze op een later moment af te halen. Dit is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met hoe de apps van Just-Eat en Thuisbezorgd werken, maar dan voor afhaalmaaltijden.

Foto: Sakena Ali (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment