Samsung lanceert Galaxy S5

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 24 feb 2014 in nieuws

Als verwacht heeft Samsung vanavond in Barcelona de nieuwste versie van zijn smartphone Galaxy (S5) gelanceerd. Het waterdichte en stofvrije toestel zal reeds in april verkrijgbaar zijn. 

De S5 ondersteunt de vijfde generatie WiFi 802.11ac en nagenoeg iedere LTE standaard. Een gezondheidsmonitor zit ingebouwd. Ook is een 16 megapixel camera aanwezig. Het toestel is waterdicht en heeft een vingerscanner, net als de iPhone.  De batterij kan twaalf uur video weergeven, en gaat 10 uur mee op een LTE verbinding.  Als de batterij bijna op is, geeft het toestel zwartwit beelden weer en worden alleen nog belangrijke (sms) berichten doorgelaten. In de Ultra Power Saving modus kan de smartphone nog 24 uur mee. 

De S5 werkt onder meer samen met de Samsung Gear Fit, een gezondheidsarmband die onder meer stappen telt en de hartslag meet. Ook kunnen (sms) berichten en andere notificaties worden weergegeven. De armband kan ook zelfstandig worden gebruikt.

Samsung had voor zijn presentatie, die werd ingeluid door een groot live orkest, een enorme menigte uitgenodigd, van pers tot partners. In de smartphone-oorlog met Apple wordt de Galaxy telkens aangemerkt als de grootste concurrent van de iPhone. Toch heeft Samsung een belangrijke les geleerd: bij de lancering van de S4 gaf het Zuid-Koreaanse bedrijf hoog op van geavanceerde innovaties als scrollen met de ogen, een filmpje dat pauzeert als je de andere kant opkijkt en het maken van foto’s van twee kanten tegelijk mét geluid, allemaal eigenschappen die de smartphones van Apple niet hadden en nog steeds niet hebben. Maar de consument leek niet onder de indruk van die soms wat overbodige snufjes.

En er is nog iets: de tijd dat gebruikers hun smartphone elk jaar inruilen voor een nieuw model is voorbij. Samsung rapporteerde over het vierde kwartaal een lagere operationele winst als gevolg van de vertragende smartphonemarkt. Het succes van de S3, die in 2012 op de markt kwam, lijkt moeilijk meer te evenaren. Ook al omdat nieuwe spelers de markt betreden met goedkopere toestellen. Vooral de Chinese merken rukken op.

Horloges
Samsung kondigde afgelopen weekend alvast twee nieuwe slimme horloges aan: de Galaxy Gear 2 en Galaxy Gear 2 Neo. Aan het design lijkt weinig veranderd ten opzichte van zijn (overigens veelbekritiseerde) voorganger. Nieuw is een camera aan de voorzijde bij de een van de modellen, de Gear 2 Neo heeft overigens geen camera. Opvallend is dat de horloges draaien op Tizen, op Linux gebaseerde systeemsoftware. De horloges zijn in april te koop in verschillende kleuren, maar zijn helaas nog altijd aan de grote kant.

Een van de eerste partners van Samsung is PayPal, die een betaalapp voor de horloges heeft ontwikkeld.

(meer informatie volgt)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment