NOS online: 30 miljoen Olympische videostreams

Geen reacties
Tags: , , , , , , , , , , ,
Posted 24 feb 2014 in nieuws

Zes miljoen Nederlanders wendden zich afgelopen twee weken tot NOS.nl om over de Olympische Spelen te lezen of ernaar te kijken. De videostreams werden tientallen miljoenen keren aangezet.

Niet enkel de Nederlandse Olympische sporters boekten afgelopen weken records, ook NOS.nl zag niet eerder zoveel verkeer op zijn site en steamingservers voorbij komen. De site verwerkte 6,1 miljoen unieke bezoekers.

De zeven live videostreams werden dertig miljoen keer aangezet. Er werd gemiddeld een half uur naar een videostream gekeken, zo laat het onlineteam van de omroep weten.

Veruit het populairste was de tien kilometer schaatsen voor heren. Daar schakelden 245.000 mensen voor in. Althans, dat probeerden ze. Gezien de enorme belangstelling voor de wedstrijden, er ging 276 Gbps door de buizen, lukte het de NOS en de doorgevende internetproviders niet om iedereen goed beeld voor te schotelen.

“Tijdens de grote pieken hebben we de technische kwaliteit van de streams omlaag gebracht om zoveel mogelijk mensen toe te kunnen laten. Maar ook deze maatregel is eindig. Tijdens de grootste piek op dinsdagmiddag 18 februari, tijdens de 10 kilometer schaatsen, waren we online tot de laatste plaats uitverkocht.”

Het Twitteraccount @nossport groeide tijdens de spelen met ruim 75 procent naar ruim 54.000 volgers. Dat komt mede door een marketingactie met Samsung. De elektronicafabrikant probeerden een voor Nederland nieuw reclamemiddel op Twitter uit, de amplified tweet. Daarbij pakte Samsung tweets van de NOS en zette die naar zijn eigen kanalen door met een video, banner of preroll.

Begin volgende maand maakte Twitter Nederland de details en eerste ervaringen van Twitter Amplify bekend.

Foto: Mingo Hagen (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment