KPN laat je AIVD-vrij bellen

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 19 feb 2014 in nieuws

KPN is een strategische samenwerking aangegaan met het encryptiebedrijf Silent Circle, waardoor mobiele telefoongebruikers vanaf juni beveiligde gesprekken kunnen voeren en data versleuteld kunnen versturen. KPN is de eerste telecomaanbieder die de diensten van Silent Circle gaat doorverkopen en heeft hiervoor de exclusieve rechten voor Nederland, Duitsland en België.

Mobiele gebruikers kunnen via de KPN Cloud Store het Silent Circle-pakket downloaden, dat bestaat uit Silent Phone en Silent Text. Hiermee krijgen ze de mogelijkheid om met andere gebruikers van Silent Circle beveiligde communicatie op te zetten voor iOS- en Android-telefoons.

Om privacy te garanderen, slaan de apps en diensten van Silent Circle geen metadata’ op en worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op de toestellen van de gebruikers zelf. De techniek zorgt ervoor dat de uitwisseling van de geheime sleutel volledig onafhankelijk van de Silent Circle en KPN infrastructuur worden gegenereerd. Na de communicatie wordt de geheime sleutel bij de gebruikers vernietigd en is het niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data nog te ontcijferen.

Silent Circle werd opgericht door Mike Janke, veiligheidsspecialist en voorheen werkzaam als Navy SEAL, en Phil Zimmermann, de uitvinder van internetencryptie voor spraak en data die in 2012 is opgenomen in de Internet Hall of Fame. Het bedrijf is gevestigd in het Amerikaanse Maryland, met een Europees kantoor in Engeland.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment