Faillissement dreigt voor provider Glashelder

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 03 feb 2014 in nieuws

Glashelder, een onafhankelijke glasvezelaanbieder in onder meer Harderwijk, Vught en Alphen aan den Rijn, dreigt failliet te gaan. Boekelnet, die de aanleg van het glasvezelnet in Boekel regelt, heeft al gebroken met het bedrijf. Kabeltelevisie Waalre (KT Waalre) heeft een noodplan klaarliggen.

De klanten van het bedrijf klagen al maandenlang over trage verbindingen, slechte beeldkwaliteit en haperende telefoonverbindingen. Boekelnet overweegt een schadeclaim bij Glashelder van enkele tonnen omdat de administratie niet op orde is. Ongeveer zeshonderd klanten kregen geen rekening, waardoor Boekelnet zijn partners niet kan betalen.

Kabeltelevisie Waalre (KT Waalre) heeft het noodplan klaarliggen voor het geval Glashelder failliet gaat. Waalrenaren zouden per direct terecht kunnen bij Plinq, de andere provider op het Waalrese glasvezelnet, meldt het Eindhovens Dagblad. Ook Solcon overweegt haar diensten aan te bieden via het glasvezelnetwerk.

Directeur Sander Waterval van Glashelder zegt dat het spannend wordt. ‘We proberen hier uit te komen.’

Glashelder werd in 2009 opgericht als The Red Apple Fiber en was eerst in Rotterdam actief. Samen met GlasOperator startte Glashelder in 2011 met het leveren van diensten in Vught en Alphen aan den Rijn.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment