‘Meer bedrijven gaan met video adverteren’

Geen reacties
Tags: , , , , , , , ,
Posted 29 jan 2014 in nieuws

“Niet enkel de usual suspects gaan meer online video-adverteren. De spoeling wordt breder. De combinatie televisie en online wordt ook steeds meer ingekocht”, signaleert Joost Vosmer van Videostrip.

Eerder deze week bracht het bedrijf, onderdeel van RTL Nederland, een nieuwe reclamevorm op de markt: de ‘inarticle player’. Deze is vooral bedoeld voor de sites van zakelijke uitgevers. Zij kunnen zo videocommercials opnemen bij hun verhalen. De CPM-tarieven op zakelijke en financiële titels liggen voor video hoger dan reguliere beeldreclame.

Met technologieberijf Blue Billywig is een responsive player ontwikkeld met enkele slimme eigenschappen zoals ‘unfold on screen‘, ‘unmute at mouse over‘, ‘auto play / auto collapse to disappear‘. Het formaat geschikt voor het groeiend aantal views op mobiel.

Lezers van Elsevier, De Ondernemer, FD en BNR hebben de player al kunnen zien afgelopen weken. Nu wordt hij ook aangeboden aan andere titels. De uitgevers kunnen de exploitatie uitbesteden aan videostrip, die dan de contact met adverteerders verzorgt, hij eigen directe verkoop erop aansluiten of inhaken op de videopool waaruit RTL put via RTB-exchanges voor video.

Vosmer over zijn prijsbeleid: “De tv-adverteerder zoekt een premium umfeld om zijn impressies kwijt te kunnen. De indices die zij van televisie kennen past Videostrip nu ook toe voor online video. Wij spiegelen ons prijsbeleid aan dat van televisie.” Adverteerders kopen daarom makkelijker ‘videobundels’ voor zowel tv als online, en dan zowel binnen als buiten het digitale RTL-netwerk.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment